Roy Bakkenes (m) speelde afgelopen seizoen nog met DOVO tegen DVS'33. Komend seizoen is de middenvelder speler van Sparta Nijkerk.
Volledig scherm
Roy Bakkenes (m) speelde afgelopen seizoen nog met DOVO tegen DVS'33. Komend seizoen is de middenvelder speler van Sparta Nijkerk. © Orange Pictures

Sparta Nijkerk plukt Roy Bakkenes snel van de markt

SPELERSCARROUSELMiddenvelder Roy Bakkenes speelt komend seizoen voor Sparta Nijkerk. De koploper van de derde divisie heeft razendsnel toegeslagen toen Bakkenes onverwacht op de markt kwam.

De middenvelder uit Amersfoort (29) leek vergroeid met DOVO. Bakkenes verlengde zijn contract in Veenendaal vorige zomer nog met drie jaar. Er kwam evenwel een kink in de kabel toen Bakkenes te maken kreeg met een nieuwe technische commissie van de Veenendaalse club. Dinsdag werd bekend dat de aanvoerder en de club uit elkaar zouden gaan.

Voor Sparta was die breuk het sein om snel actie te ondernemen. Na het wegvallen van Mo Bendadi - die nog geen andere club heeft - was er in de selectie ruimte voor een extra middenvelder. Een vacature waar Bakkenes volgens de technische mensen uit Nijkerk prima in past.

Bakkenes speelde zes jaar voor DOVO en was daarvoor professional bij Royal Antwerp en FC Volendam.

Amateurvoetbal