Wijthmen - op de foto aanvoerder Sander Nijmeijer tegen 's-Heerenbroek - heeft volgend seizoen veel SVI-invloeden.
Volledig scherm
Wijthmen - op de foto aanvoerder Sander Nijmeijer tegen 's-Heerenbroek - heeft volgend seizoen veel SVI-invloeden. © Henri van der Beek

Spijkerman vindt voetballen bij Wijthmen wel een uitdaging

SPELERSCARROUSELWijthmen heeft voor de tweede keer een speler overgenomen van SVI. Na Jari Dunnink stapt ook aanvaller Max Spijkerman binnen bij de vierdeklasser.

Spijkerman (18) speelde tot nu toe alleen maar voor SVI, in het afgelopen seizoen in het JO19-team van de club uit Zwolle-Zuid. In eerste instantie als aanvaller, maar Spijkerman kan ook op het middenveld uit de voeten.

,,Ik wil mijzelf graag verder ontwikkelen en ik denk dat een eerste elftal in de vierde klasse daarvoor een goede stap is. De competitie spreekt mij aan en ik zie het als een uitdaging om daarin het beste van mijzelf te laten zien’’, zegt Spijkerman. Ook Marc Helderman, de nieuwe trainer van SVI, heeft een verleden bij SVI.

Wijthmen hoopt een stap vooruit te kunnen zetten met de jonge aanwinsten. In het afgebroken seizoen kwam de ploeg niet verder dan een bescheiden tiende plaats in de vierde klasse D.

Amateurvoetbal