Aron Mabrouki van Colmschate in duel met Bjorn Groot Hulze van Helios.
Volledig scherm
Aron Mabrouki van Colmschate in duel met Bjorn Groot Hulze van Helios. © De Stentor Ronny te Wechel

Stadsderby tussen Colmschate en Helios zonder franje

brilstandColmschate en Helios hebben in een weinig aantrekkelijke wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld. Voor Colmschate was dit een overwinning op zichzelf, want het verzamelde slechts één schamel puntje uit de voorgaande drie wedstrijden. Voor de ploeg van Harry Decheiver betekende het gelijke spel dat het even pas op de plaats moet maken ten aanzien van het koploperschap in de derde klasse B.

Wie verwacht had dat de gedeeld koploper Helios fel van leer zou trekken in die beginfase, had het mis. De openingsfase was slordig, waar Helios veel moeite had om de organisatie van Colmschate te doorbreken. Na een kleine twintig minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd voor Djeremy Waslander, maar doelman Ian Bos bracht knap redding met zijn voeten. 

Het eerste wapenfeit van Colmschate viel na een half uur te noteren. Een prachtige bal van Erce Sahin kwam in de voeten bij Hidde Hekkert, maar zijn geplaatste schot ging rakelings naast. Ook Helios-aanvoerder Waslander had zijn vizier niet op scherp staan, de aanvoerder van Helios miste in de eerste helft twee dotten van kansen.

Moraal

Na de rust hield Colmschate gemakkelijk stand tegen de ploeg die al zijn wedstrijden tot dusver nog won. Sterker nog, in de tweede helft deed de ploeg van Rob Haveman niet onder voor de equipe van Decheiver. En dat was een welkome opsteker. Dat kwam enerzijds door de slordigheid van Helios, anderzijds stond de organisatie van Colmschate onder leiding van Kevin Stremmelaar als een huis.

Helios liep tegen het eerst puntverlies aan en zag concurrent Epe twee punten uitlopen. Colmschate zakt ook een plekje, maar de winst zit hem in het moraal. 

Oost, zondag 3B Colmschate 33 – Helios Deventer 0-0.

Colmschate en Helios bleven steken op 0-0.
Volledig scherm
Colmschate en Helios bleven steken op 0-0. © Gert-Jan Oosterveen

Amateurvoetbal