Strijd in Gemert waar Kees Brugmans er alles aan doet om de voorzet van Ferdi ter Avest te blokkeren.
Volledig scherm
Strijd in Gemert waar Kees Brugmans er alles aan doet om de voorzet van Ferdi ter Avest te blokkeren. © Orange Pictures/Joris Verwijst

Staphorst hoeft na nederlaag niet te wanhopen

Op papier zet Staphorst in de finale van de nacompetitie een slechte uitslag neer in Gemert: 2-1. In de praktijk heeft het team van Dennis van Toor nog voldoende perspectief om zaterdag de derde divisie te bereiken en geschiedenis te schrijven.

Zeker in de tweede helft is Staphorst de betere ploeg. Maar het overwicht leidt niet tot de kans, die niet te missen valt. Na een kopbal van Pim de Jonge staat Kees Brugmans op de doellijn om een treffer te voorkomen. En Mike Reuvers blijft Mike Reuvers. Pijlsnel, maar druistig. Na een perfecte uittrap van doelman René Oosterhof is hij voor de zoveelste keer de defensie te snel af, maar de wild ingeschoten bal verdwijnt bijna over de ballenvanger.

Onder de streep staan daardoor de drie doelpunten uit de fascinerende eerste helft, die voor hetzelfde geld in 4-3 of 5-4 had kunnen eindigen. Waarbij Staphorst nog geen honderd tellen kan genieten van het vroege doelpunt van Reuvers. Die haalt genadeloos uit als de bal een beetje bij toeval voor zijn voeten ploft na een breedtepass. Maar een minuut later heeft Thijs van Pol, topscorer van beroep, het evenwicht hersteld. En net voor rust kopt Ralf Kemper, de tweede levensgevaarlijke spits uit Brabant, de tweede treffer in de touwen.

Staphorst moet het in Brabant stellen zonder zijn spits Martijn Brakke, ook Mark Veldmate ontbreekt. En nog is de kans om de promotie te bewerkstelligen aanwezig. Omdat Staphorst kwaliteiten heeft, die het zelf misschien niet eens goed genoeg kent. 

Voor de derde divisie: Gemert - Staphorst 2-1 (2-1). 6. Mike Reuvers 0-1, 7. Thijs van Pol 1-1, 37. Ralf Kemper 2-1. Return: zaterdag (15.00 uur).

Amateurvoetbal