Volledig scherm
Nieuwkomer Stan Haanstra heeft zijn eerste doelpunt voor Staphorst gemaakt. © Martijn Bijzitter

Staphorst incasseert nederlaag in eigen toernooi

OEFENWEDSTRIJDENMisschien dacht Staphorst wel dat het nederlaagtoernooi op Het Noorderslag zonder nederlaag afgesloten kon worden. Maar Jong FC Emmen bleek dinsdag toch beter (1-3).

De hoofdklasser speelt in het evenement ook tegen WHC (3-0) en Ter Leede (zaterdag). Tegen Emmen werd zichtbaar dat de jonge profs meer trainingen in de benen hebben. De wedstrijd begon heerlijk, met treffers van Wouter Marinus (0-1) en Stan Haanstra (1-1) in de eerste vijf minuten. Daarna bleek de Drentse ploeg beter, Leon Sopic en Freddy Quispel vertaalden dat in doelpunten.

HHC Hardenberg begon dinsdag niet al te best aan het Fletcher-toernooi in Rijssen. De avond leverde het team van coach Gert Jan Karsten maar één doelpunt en één resultaat op. HHC verloor (in een helft) van SVZW (1-2) en versloeg Jong FC Twente (0-0) pas na shoot-outs. HHC (twee punten) kan de poule nog wel winnen, aangezien leider FC Twente vier punten heeft. Het toernooi van Excelsior'31 wordt zaterdag beslist.

Eersteklasser WHC speelt in de voorbereiding tegen sterke oppositie. Na de nederlaag tegen Staphorst was dinsdag Eemdijk, gedegradeerd uit de derde divisie, iets te sterk: 5-0. 

Amateurvoetbal