Volledig scherm
Staphorst stormde in de tweede helft naar voren, maar vergeefs. © Herman Nijman

Staphorst kan fouten niet herstellen

Twee wedstrijden, één puntje. De seizoenstart van Staphorst is een beetje mislukt door de nederlaag tegen Ajax in de eerste thuiswedstrijd (2-3).

De wedstrijd tegen Ajax is vooral in de tweede helft enerverend, als Staphorst achterin één-op-één speelt. Dat gaat opvallend goed, want Ajax komt nauwelijks aan counters toe. Maar als de irritaties in en buiten het veld toenemen - de coaches Vlap en Smeets laten zich ook meeslepen - mist Staphorst de kansen om op zijn minst een punt te pakken.

De thuisclub wordt door de treffers van Van 't Land en Akpy gedwongen tot een inhaalrace. Dat gebeurt met horten en stoten, omdat Martijn Brakke een strafschop mist. De volgende penalty, geforceerd door Mike Reuvers, levert via Heine Uuldriks wel een treffer op. Maar vier minuten later komt er weer een elftemetertrap, dit keer aan de overkant. Voor Bilal el Amrani is het aanleiding om de marge weer op twee treffers te bepalen (1-3).

Uuldriks maakt na een magische dieptepass van Reinier Crediet de 2-3, en dan is er nog een kwartier te spelen. Staphorst speelt alles-of-niets, maar het wordt niets. Meer dan een afgekeurd doelpunt van Martijn Brakke en een gevaarlijke kopbal van Uuldriks zit er niet in. ,,Door die doelpunten uit de eerste helft loop je achter de feiten aan", beseft Crediet. ,,We kregen de druk er in de tweede helft wel goed op. Maar ja, dan moet je die derde treffer wel maken.''

Hoofdklasse B: Staphorst - Ajax (amateurs) 2-3 (0-2). 19. Berry van 't Land 0-1, 24. Stanley Akoy 0-2, 64. Heine Uuldriks 1-2 (strafschop), 67. Bilal el Amrani 1-3 (strafschop), 75. Uuldriks 2-3. Bijzonderheid: 56. Martijn Brakke (Staphorst) mist strafschop.

Amateurvoetbal