Volledig scherm

Staphorst schrijft geschiedenis door te winnen in bekertoernooi

STAPHORST - Staphorst heeft geschiedenis geschreven met winst in het landelijke bekertoernooi. In een waanzinnig spannende en spectaculaire finale werd Noordwijk in de verlenging over de knie gelegd (6-3).

Trainer Jan van Raalte kreeg na vier seizoenen in Staphorst een afscheid waar hij van droomde. Na een wedstrijd die tot in lengte van jaren besproken zal worden. Want na een kwartier leek Staphorst volslagen kansloos. Noordwijk scoorde twee maal, was levensgevaarlijk via de flanken en de 0-3 hing eerder in de lucht dan de 1-2.

Maar Staphorst geeft nooit op. De ploeg leeft van wilskracht en koppelt dat aan kwaliteit. De motor moest even op gang komen, maar Derrick Timmerman en Rob Mijnheer zorgden nog voor rust voor evenwicht (2-2).

In het tweede deel werd Staphorst weer tot achtervolgen gedwongen, omdat Jeroen Borsboom zijn tweede doelpunt maakte. De blessuretijd was al aangebroken, toen Martin van ’t Ende de enerverende wedstrijd een passend slot bezorgde: 3-3.
Die verlenging had Staphorst op basis van de instelling afgedwongen en de thuisploeg was mentaal gezien duidelijk in het voordeel voor de extra dertig minuten. De wedstrijd die al gedenkwaardig was werd historisch door de doelpunten van Martijn Brakke (twee) en Ruben Kin. De gewilde rode badjassen kwamen tevoorschijn op Het Noorderslag.

Het betekent dat Staphorst het nieuwe seizoen begint met een wedstrijd om de Supercup, op 6 augustus bij landskampioen Excelsior Maasluis.

Volledig scherm

Amateurvoetbal