Volledig scherm
Wanhoop bij DETO na het openingsdoelpunt van Justin Benjamins namens Staphorst. © Orange Pictures/Marcel ter Bals

Staphorst wacht bij DETO lang met de winnende treffer

HOOFDKLASSEStaphorst blijft keurig in het spoor van Eemdijk, de koploper in de hoofdklasse B. Maar op het veld van DETO laat de beslissing onnodig lang op zich wachten, voordat het alsnog 2-5 wordt.

Staphorst anno 2020 kan ook wedstrijden winnen zonder René Oosterhof, de geblesseerde doelman, en Martin van 't Ende, de geblesseerde spelmaker. In het doel staat Jorick Maats (20), die bij zijn debuut in de hoofdklasse een paar keer handelend moet optreden bij de gevaarlijke 2-3 stand. Want hoewel Staphorst de betere ploeg is, krijgt de degradatiekandidaat toch een paar dikke kansen.

Justin Benjamins is op het middenveld de vervanger van Van 't Ende, en hij opent vlak voor rust de score. Maar na de pauze wordt alles anders. Met tien dwaze minuten en treffers van Louis Vijfhuizen (1-1), Stan Haanstra (1-2, strafschop) en een eigen doelpunt van Wybe Kram (1-3).

Het wordt onverwacht weer spannend als Ferdi ter Avest scoort tegen zijn oude club. Daarna moet Maats twee keer redding brengen, omdat Staphorst weigert de winnende goal te maken. De beslissing valt pas in de eindfase, via Haanstra en invaller Erik Bakker.

,,Dat had allemaal iets makkelijker en vlotter gemogen’’, beseft trainer Paul Weerman. Onder de streep staat wel de zevende overwinning op rij. En dat telt voor de trainer en zijn team. ,,Natuuurlijk spelen we voor het kampioenschap. En we zijn ook niet zo dat we het niet uit durven spreken. Kijk naar de selectie die hier staat...’’

Hoofdklasse B: DETO - Staphorst 2-5 (0-1). 43. Justin Benjamins 0-1, 53. Louis Vijfhuizen 1-1, 57. Stan Haanstra 1-2 (strafschop), 60. Wybe Kram 1-3 (eigen doel), 67. Ferdi ter Avest 2-3, 88. Haanstra 2-4, 90. Erik Bakker 2-5.   

Amateurvoetbal