Volledig scherm
Willem Busscher gaat op de schouder bij Peter Pot, de trainer die vertrekt. © Orange Pictures/Douwe Bijlsma

Steenwijk promoveert in tweede instantie alsnog

In de competitie moest de titel aan Oranje Zwart gelaten worden. Maar de tweede plaats van Steenwijk was uiteindelijk toch goed voor promotie naar de derde klasse.

Maandag werd in een windering Grou derdeklasser MKV’29 uit Leeuwarden verslagen. De goal van Wessel Busscher vlak voor rust bleek uiteindelijk de beslissende te zijn. Hij maakte optimaal gebruik van de wind en schoot van grote afstand fraai raak.

De aanvaller was waarschijnlijk helemaal op een voetstuk gehesen als hij vlak voor het einde van de matige wedstrijd ook de tweede treffer had gemaakt. Dat gebeurde niet, maar dat zal ze in Steenwijk ook niet veel uitmaken. De rood-witten hebben na jaren van tegenslag, eindelijk eens wat te vieren. Het verval – drie degradaties in drie seizoenen - werd vorig jaar al gestopt toen Steenwijk als zesde eindigde in de vierde klasse.

De ommekeer is met promotie naar de derde klasse mogelijk een opmaat naar meer, maar daar dacht maandag bij Steenwijk helemaal niemand aan. Eerst maar eens feest vieren. Scheidend trainer Peter Pot, volgend jaar actief bij Olyphia, kan in ieder geval met de borst vooruit Steenwijk achter zich laten.

Voor de derde klasse: Steenwijk - MKV’29 1-0 (1-0). 41. Wessel Busscher 1-0.

Amateurvoetbal