Leon Kerstma (links) scoorde de 0-3.
Volledig scherm
Leon Kerstma (links) scoorde de 0-3. © Wilbert Bijzitter

Steenwijkerwold fier aan kop na zege in Ruinerwold

Vierde klasseIn een winderig Ruinerwold beleeft Steenwijkerwold een eenvoudige middag. De koploper van de 4e klasse A overtuigt en wint met 0-3.

Nog altijd heeft de ploeg van Gerjan van der Hoogen dit seizoen niet verloren. Slechts een keer speelde Steenwijkerwold gelijk. De overige wedstrijden leverden allemaal een zege op. Dan is het natuurlijk niet zo gek om nu al aan een titel te denken. ,,Dat was voor dit seizoen ook onze enige doelstelling. Geen periode pakken, nee: direct kampioen worden”, vertelt middenvelder Rob ten Wolde, goed voor twee doelpunten vanmiddag.

Steenwijkerwold gaat met 40 punten uit 14 duels aan de leiding. Achtervolgers zijn Zandhuizen (28 uit 13) en FC Kraggenburg (26 uit 13). Alle andere ploegen kwamen dit weekend niet in actie, waardoor de mannen van Van der Hoogen nu kunnen kijken naar de reacties van de concurrentie. ,,Zij mogen het nu laten zien”, glimlacht Ten Wolde. ,,Wij zijn eigenlijk een beetje het Liverpool van deze 4e klasse. Het gaat geweldig goed.”

Noord, 4A: Ruinerwold – Steenwijkerwold: 0-3 (0-1). 12. Rob ten Wolde, 0-1 (p), 46. Ten Wolde, 0-2, 62. Leon Kerstma 0-3.

Amateurvoetbal