Strijdend verdelen VIOS en Oene punten in derby

Derde klasseEen ouderwetse derby vol strijd, irritaties en spanning. VIOS Vaassen en VV Oene maakten er een mooie avondwedstrijd van voor het publiek: 2-2.

Op voorhand leek VIOS de beste papieren te hebben, maar het was Oene dat op voorsprong kwam. De ploeg verloor alle drie competitieduels, dus had in de gemeentederby wat te bewijzen. Een intikkertje van Jim Schaap en een bal die goed voor de voeten viel van Jasper Mosterd betekenden een 0-2 stand bij rust.

Waar VIOS in de eerste helft een gebrek aan fanatisme had, werd dat in de tweede helft gecompenseerd. Het duel werd van beide kanten steeds feller, maar VIOS was de bovenliggende partij. Dennis de Jong bracht de spanning terug, in de eerste helft zag hij een doelpunt afgekeurd worden. Na de gelijkmaker van Noah Tuasela wilde VIOS doorzetten, maar slaagde daar niet in.

Opstootjes

De vele duels leidden tot wat irritatie over en weer. Invaller Jelle Pol van VIOS moest het veld met een rode kaart verlaten na een opstootje. Hij gaf vervolgens commentaar op de scheidsrechter en miste de laatste minuut van de wedstrijd.

Oost, 3C: VIOS Vaassen - VV Oene 2-2 (0-2). 11. Jim Schaap 0-1, 26. Jasper Mosterd 0-2, 63. Dennis de Jong 1-2, 87. Noah Tuasela 2-2. Rode kaart: 90+4. Jelle Pol (VIOS).

Volledig scherm
De derby tussen VIOS Vaassen en Oene eindigde in 2-2. © Hessel van der Wal

Amateurvoetbal