Volledig scherm
Berry Zandink kan zich verbazen over zijn ploeg, die vooral goede resultaten boekt tegen sterke tegenstanders. © Wilbert Bijzitter

Strijdlustig MSC pikt koploper een punt af

HOOFDKLASSETegen koploper Hollandia pakt MSC-Amslod zaterdagavond een punt: 0-0. Daarmee zetten de Meppelers een trend door.

,,We kunnen onszelf wel Robin Hood gaan noemen”, glimlacht trainer Berry Zandink, na afloop van het gelijkspel. Daarmee doelt hij op die trend: ,,We stelen punten van de rijken die bovenaan staan, en we geven ze weg tegen onze concurrenten.”

MSC toont tegen de koploper uit Hoorn herstel, na de zeperd van vorige week tegen hekkensluiter VOC (0-1). Daarvoor werd nog gewonnen van JOS Watergraafsmeer, net als Hollandia een hooggeklasseerde tegenstander. Het seizoenverloop van de Meppelers is daarmee grillig te noemen. De ene week een aardig resultaat, de week erop een flater.

Vooral door hard te werken en de linies kort op elkaar te houden weet MSC de koploper, die zat kansen krijgt om te winnen, in toom te houden. Volgen week speelt MSC tegen Leonidas, een ploeg die dankzij een plek in de subtop van de hoofdklasse ‘rijk’ is te noemen. De mannen van Zandink weet wat ze te doen staat.

Hoofdklasse A: MSC Amslod – Hollandia 0-0.

Amateurvoetbal