Volledig scherm
Spitsuur voor het doel van Wijthmen. © Martijn Visscher

’t Harde op de valreep langs gehavend Wijthmen

Vierde klasseIn de vierde klasse D heeft ’t Harde op het nippertje drie punten overgehouden aan de inhaalwedstrijd bij Wijthmen. Lawrence Visch kopte pal voor het laatste fluitsignaal de 3-2 tegen de touwen.

Zuur voor Wijthmen, dat een 2-0 voorsprong uit handen gaf. In de eerste helft opende Tom Diepman de score en na rust, toen ’t Harde aandrong, sloeg Nebi Özturk vanuit de omschakeling toe.

’t Harde bleef geloven in een resultaat en Jelle van ’t Hul zorgde in de slotfase voor de aansluitingstreffer. De gasten roken bloed en uit een klutssituatie gaf Wijthmen-verdediger Wouter Meekers de bal het laatste zetje.

Wijthmen piepte en kraakte en moest zichzelf uiteindelijk gewonnen geven door een goal van Visch. Kort daarvoor miste Diepman een uitgelezen kans op de winnende treffer voor Wijthmen. Hij stuitte op ’t Harde-keeper Henry Schipper.

De thuisploeg, zonder een aantal vakantie vierende spelers en geblesseerden, raakte gedurende het duel ook nog eens Erik Schonewille en Sander Nijmeijer kwijt met kwetsuren. Dat brak een strijdend Wijthmen uiteindelijk op.

Oost, 4D: Wijthmen – ’t Harde 2-3 (1-0). 26. Tom Diepman 1-0, 78. Nebi Özturk 2-0, 84. Jelle van ’t Hul 2-1, 89. Wouter Meekers (eigen goal) 2-2, 90. Lawrence Visch 2-3.

Amateurvoetbal