Volledig scherm
Kay Velda viert de 2-1 van Genemuiden met oude bekenden langs de lijn. © Jurriën Schuiringa

Tegen tien ACV’ers verspeelt Genemuiden de voorsprong

videoTien minuten voor tijd geeft hoofdklasser SC Genemuiden de zege uit handen tegen de tien spelers van ACV: 2-2.

Na de rode kaart voor ACV-aanvoerder Daniël Schans en de door Omar Kavak benutte strafschop kantelt de wedstrijd op sportpark De Wetering. Van 0-1 (eigen doelpunt Rick Doorn) wordt het 1-1. ACV, dat in de openingsfase vogelvrij kan voetballen, laat zich terugzakken om erger te voorkomen.

Genemuiden is na de rode kaart en strafschop in het voordeel, maar komt pas na een uur op 2-1. Kay Velda schiet van afstand bekeken raak, gooit zijn wedstrijdshirt van zijn lijf en viert het feestje langs de kant. Maar daarna vergeet Sportclub de voorsprong uit te bouwen, ook vanwege een chronisch gebrek aan lef.

ACV blijft daardoor geloven in een punt, en dat komt er ook als invaller Arjan Hagenauw tien minuten voor tijd een strafschop benut. Nota bene Hagenauw, de oud-speler van Genemuiden.

Hoofdklasse B: SC Genemuiden - ACV 2-2 (1-1). 13. Rick Doorn 0-1 (eigen doelpunt), 37. Omar Kavak 1-1 (strafschop), 61. Kay Velda 2-1, 81. Arjen Hagenauw 2-2 (strafschop). Rode kaart: 36. Daniël Schans (ACV, 2x geel).

Amateurvoetbal