Tiental SDC Putten op karakter langs Huizen

VideoRuim een uur met tien man en nog winnen. SDC Putten lijkt dit seizoen onverslaanbaar op sportpark ‘Putter Eng’. Huizen werd met 2-1 geklopt.

De wedstrijd begon met een slordig spelend Putten dat de laagvlieger uit Huizen liet komen. De wedstrijd werd al snel opengebroken toen de balvaste Rick Degenaar na een potje goochelen in de zestien de vrijstaande Joost Heerschop bereikte. D

De 1-0 werd al snel gevolgd door een domper toen linksback Rick van den Brink de doorgebroken Hidde van der Veldt neerhaalde. Scheidsrechter Germs trok gedecideerd de rode kaart. De toegekende vrije trap werd op de onderkant lat geschoten door Quincy van Waveren. Gedurende de eerste helft groeide keeper Manuel Hoogewoning met een paar prachtige reflexen uit tot uitblinker aan Putten zijde. Ook na rust had de keeper een prachtige reflex in huis, maar was daarna kansloos op de rebound van Kevin Smit. 

Hierna overleefde SDC Putten het lang durende offensief van Huizen en was zelfs dicht bij een nieuwe voorsprong toen Jurian van den Brink op de lat knalde. Aan de andere kant raakte ook Huizen de paal. 

Een kwartier voor tijd zorgde Jurian van den Brink alsnog voor een enorme sensatie door op formidabele wijze de 2-1 te scoren. Met een fraai staaltje kunst en vliegwerk gelardeerd met wat gele kaarten hield Putten stand en stijgt door richting subtop.

SDC Putten - Huizen 2-1 (1-0). 16. Joost Heerschop 1-0, 54. Kevin Smit 1-1, 75. Jurian van den Brink 2-1. Rode kaart: 24. Rick van den Brink (SDC Putten) 

Volledig scherm
SDC Putten won met tien man van Huizen. © Peter Dekkers

Amateurvoetbal