Tollebeek - dat een doelpunt van Noah van de Reest tegen Bolsward viert - heeft in Klaas Hessel Kapitein een nieuwe trainer gevonden.
Volledig scherm
Tollebeek - dat een doelpunt van Noah van de Reest tegen Bolsward viert - heeft in Klaas Hessel Kapitein een nieuwe trainer gevonden. © Freddy Schinkel

Tollebeek geeft het roer in handen van trainer Klaas Hessel Kapitein

TRAINERSCARROUSELVierdeklasser Tollebeek staat komend seizoen onder leiding van Klaas Hessel Kapitein. De voormalige verdediger van SV Urk (44) staat daarmee voor het eerst op eigen benen.

De polderclub heeft Kapitein aangesteld als opvolger van Wim Jonkers, die Tollebeek na een teleurstellend verlopen seizoen (dertiende in 4A) zal verlaten. Ondanks de magere prestaties mogen de geelgroenen het komende seizoen weer uitkomen in de vierde klasse.

Kapitein was jarenlang speler in het eerste van Urk en werd daarna trainer van Urk 2, in de reserve hoofdklasse. In de laatste vier seizoenen diende Kapitein als assistent-trainer van Lucas Hoekman (een jaar) en Richard Karrenbelt (drie seizoenen). Hij verlaat het voormalige eiland - als trainer - voor het eerst.

Amateurvoetbal