Volledig scherm
Tom Roskam heeft in zijn laatste drie wedstrijden een hattrick geproduceerd. © Freddy Schinkel

Tom Roskam verzamelt hattricks, ook tegen Kampen

Eén hattrick is leuk, twee hattricks zijn top, maar drie hattricks… Dat is bijzonder. Swift’64-spits Tom Roskam maakte zaterdag tegen Kampen (5-0) een hattrick en dat was zijn derde op rij in een officieel duel.

Roskam (23) sloot afgelopen seizoen zijn jaargang af met twee keer drie doelpunten. Eerst tegen DSV’61 (3-2), vervolgens tegen SC Rouveen (3-0), daarna zat zijn seizoen erop. Dit jaar gaat hij echter gewoon door met het verzamelen van hattricks, want tegen Kampen was het weer raak. Voor rust was het al bingo. ,,Kampen was van een dusdanig niveau, dat de doelpunten als rijpe appeltjes konden vallen. Maar een hattrick is natuurlijk wel heerlijk. Altijd goed voor een spits”, zegt Roskam.

Of nummer vier ook tot stand komt, is de vraag. Swift ’64 speelt volgende week tegen Batavia’90 en Roskam gaat niet uit van nog een trio goals. ,,Ik trek de lijn van vorig seizoen hopelijk mooi door. Tegen Batavia ga ik er niet vanuit dat er vaak wordt gescoord, dus een hattrick zit er denk ik niet in. Het zou natuurlijk wel lekker zijn”, lacht de hattrickheld.

Amateurvoetbal