Volledig scherm
Joep Henselmans probeert een speler van CVVO de bal te ontfutselen. © Foto Freddy Schinkel

Tonego kan directe handhaving vergeten

Het was al bijna niet meer haalbaar, maar nu is het definitief: Tonego kan zich niet meer direct handhaven in de tweede klasse. Concurrent CVVO won ruim in Luttelgeest: 1-4.

CVVO begon sterk en creëerde een paar kleine kansen, maar na een kwartier ging de Lemmerse storm liggen. Vanaf dat moment waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar dichtbij een doelpunt kwamen Tonego en CVVO lange tijd niet. Een paar minuten voor rust scoorde Tonego-middenvelder Marc van den Ouweland bijna, maar zijn bekeken afstandsschot belandde op de paal.

Waar CVVO in de eerste helft sterk uit de kleedkamer kwam, was het Tonego die in de tweede helft de toon zette. Toch kreeg de thuisploeg na tien minuten door een doelpunt van Thomas Miedema de deksel op de neus. Dat leek CVVO vertrouwen te geven, want een paar minuten later rondde Lourens Visser af voor de 0-2.

De aansluitingstreffer viel uit een situatie waar zelfs de VAR moeite mee gehad zou hebben. Na een vrije trap van Thijs de Vries stuiterde de bal via de paal over de lijn. Een CVVO-verdediger leek de bal op tijd weg te halen, maar de scheidsrechter besliste anders: 1-2. Daarna bleef Tonego lang in de race voor een punt, maar in de blessuretijd voltooide Lourens Visser met twee doelpunten zijn hattrick: 1-4.

Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Tonego een voorsprong van vier punten op hekkensluiter Wykels Hallum. De nummer veertien degradeert, nummer twaalf en dertien spelen nacompetitie.

Noord, 2L: Tonego – CVVO 1-4 (0-0). 57. Thomas Miedema 0-1, 63. Lourens Visser 0-2, 66. Thijs de Vries 1-2, 90+1. Visser 1-3, 90+3. Visser 1-4.

Amateurvoetbal