Volledig scherm
Jan Piet Bosma (links) en Gert Jan Karsten vormen een sterk trainersduo bij HHC, maar het tweetal slaat na het seizoen gescheiden wegen in. © Orange Pictures/Toon Dompeling

Trainer Bosma van HHC naar Harkemase Boys

TRAINERSCARROUSELJan Piet Bosma staat komend seizoen weer op eigen benen. De assistent-trainer van HHC Hardenberg is de nieuwe hoofdcoach van Harkemase Boys, in de derde divisie.

Bosma is sinds de zomer van 2015 de tweede man bij HHC, naast Marcel Groninger, Joseph Oosting en Gert Jan Karsten. Maar de ervaren coach (57) heeft een lang verleden als hoofdtrainer, onder meer bij Achilles 1894, HZVV en SC Rouveen (2007/2009).

Bosma, uit Assen, stond in Friesland al langer op de verlanglijst. Nu komt de kans langs, omdat Hans de Jong in de zomer vertrekt. ,,Het contact was altijd open en informatief. We hebben ook wel eens gesproken over een eventueel trainerschap, maar dat kwam er nog niet van. Ik heb het altijd graag gewild, maar het moest een keer uitkomen van beide kanten. Dat is nu het geval.”

Door het vertrek van Bosma moet HHC op zoek naar een compleet nieuwe technische staf, eerder vorige week werd de overstap van Karsten naar Urk bekend.

Amateurvoetbal