Volledig scherm
Ook een stilgezet scorebord kon Almen niet helpen tegen Harfsen © Aaron Loupatty

Trucage helpt Almen niet aan punt tegen Harfsen

In een extra lange derby tussen Almen en Harfsen trok uiteindelijk laatstgenoemde aan het langste eind: 3-4. Almen kon een paar keer op gelijke hoogte komen met de streekgenoot, maar uiteindelijk ging Harfsen er met de punten vandoor. Met een trucje probeerde Almen nog tijd te rekken, wat enigszins leek te lukken, maar ook met die extra tijd lukte het Almen niet om een punt te pakken tegen Harfsen.

Het trucje van Almen lag in hun eigen dug-out, waar de bediening van het scorebord en de tijd daarop zat. Na ruim een half uur spelen in de tweede helft werd de tijd van het scorebord enkele malen stilgezet, in de hoop dat de scheidsrechter die tijd ging aanhouden. Mede door een kleine blessure van de scheidsrechter, waardoor de wedstrijd even stillag, kon Almen zo extra lang doorgaan. Tijdens het duel was Gertie Wichers, trainer van Harfsen, er zichtbaar niet van gediend dat Almen zo met de tijd speelde. “Dat was niet helemaal koosjer.” Na afloop kon Wichers vanwege de winst toch wel lachen om het trucje van Almen. Almen-trainer Wilco Laconi was zich van geen kwaad bewust. “De tijd maakte niks uit”, aldus een stellige Laconi, die het een onverdiende nederlaag vond.

De Almense routinier Daan Boonman had de trucage van zijn teamgenoten op de bank ook door en kon er wel om lachen: “Het ging vrij lang door, maar ik kan me niet voorstellen dat de scheidsrechter op het scorebord afgaat. Voor de beleving was het wel leuk en het hoort ook een beetje bij een derby.” Na afloop liet de scheidsrechter weten dat hij het plannetje van Almen doorhad. Volgens hem waren de vijftien minuten extra tijd dan ook volledig juist.

Door de winst van Harfsen staat de ploeg nu tweede in de vierde klasse C. Almen staat op een zesde plaats op de ranglijst.

Oost 4C: Almen – Harfsen 3-4 (1-2). 21. Wilbert Besselink 0-1, 36. Daan Boonman 1-1, 43. Milan Haak 1-2, 48. Joost Veeneman (eigen goal) 2-2, 57. Ruben Wassink 2-3, 70. Mark Wuestman 2-4, 72. Boonman 3-4.

Amateurvoetbal