Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein van WWNA gebeuren mooie dingen dit seizoen. In alle rust wordt een club in de steigers gezet en klaargestoomd voor een hoger niveau. © Maarten Sprangh

Tussenbalans Apeldoorns amateurvoetbal: welke clubs zijn goed bezig en waar is werk aan de winkel?

Circus Amateurvoetbal opent dit weekeinde de poorten weer in volle glorie. Een mooi moment om het geheugen op te frissen en een tussenrapport te presenteren. Wie doen het goed en wie doen het minder in het Apeldoornse voetbal?

Columbia: 8

Ja, natuurlijk heeft Columbia voor een tweedeklasser een selectie om een puntje aan te zuigen. Vol met spelers die gepokt en gemazeld zijn op een hoger niveau. Maar de praktijk wijst ook maar al te vaak uit dat dit geen garantie is voor topprestaties. Columbia doet het gewoon prima. Eén misstap tegen middenmoter ATC'65 (6-4), verder louter overwinningen, inclusief de uitwedstrijd tegen FC Suryoye. Dat is overigens wel de pech voor Columbia, de concurrent uit Enschede laat ook heel weinig steken vallen, dus het wordt waarschijnlijk een strijd van de lange adem. Ook mooi: waar andere clubs de beker vaak als veredeld oefenvoetbal zien, spreekt Columbia uit zich hier ook te willen tonen. En met succes: hoger spelende clubs als Voorwaarts, Woezik en hoofdklasser Juliana'31 werden al verslagen.

Amateurvoetbal