Unicum en Lelystad'67 staan donderdag weer op de penaltystip.
Volledig scherm
Unicum en Lelystad'67 staan donderdag weer op de penaltystip. © Wouter Foppen

Unicum en Lelystad’67 op herhaling vanaf penalty 13

PENALTY SOAPDe KNVB heeft de penaltyserie tussen Unicum en Lelystad ‘67 vanaf penalty 13 ongeldig verklaard. Daardoor moeten de stadgenoten donderdag op herhaling.

De stadsderby in de halve finale van de nacompetitie eindigde zaterdag in 1-1, waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Nadat beide ploegen vijf keer hadden genomen, was er nog geen beslissing. Scheidsrechter Gerbert Stegeman dacht dat hij na vijf rondes moest afwijken van het ABBA-principe en ging om en om verder. Een fout van jewelste, want hij had bij ABBA moeten blijven. Bij penalty dertien liep de volgorde daardoor in de soep.

Lelystad’67 won de serie, maar Unicum tekende beroep aan. Met succes, want de KNVB zette dinsdag een kruis door de penalty’s 13, 14 en 15 en daarmee ook door de zege van Lelystad.

Donderdag wordt de serie bij een 5-5 stand hervat vanaf penalty dertien, die dan door Unicum genomen gaat worden. De winnaar gaat zaterdag (14.30 uur) met SVI strijden om een plaats in de eerste klasse. Die ontmoeting vindt plaats op het terrein van VSCO’61 in Oosterwolde. 

Amateurvoetbal