Volledig scherm
SV Dalfsen viert de derde promotie op rij. © Sander Dekker

Uniek: Dalfsen voor derde keer op rij kampioen

Van de vierde naar de eerste klasse in drie jaar tijd, met drie keer een titel. Het klinkt buitenaards, maar Dalfsen flikte het zondagmiddag. In een saai duel met Erica (3-1), dat dan weer wel.

Het wordt gezegd dat scoren in een kampioensduel lastig is, omdat er toch veel druk op staat. Dalfsen had er slechts 45 seconden voor nodig. Na een flitsende aanval liet Sjoerd Klarenbeek met een intikker het net bollen.

Maar de bezoekers uit Erica legden zich er niet bij neer, ware het niet dat het vaak strandde bij de afronding. Vlak voor rust zette de thuisploeg nog even aan en kwam het op een 3-0 voorsprong via Jeroen Kamphuis en Daan van der Vegt. Allebei uitstekende treffers.

Hakbal

De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Het enige bezienswaardige was de tegentreffer die Dalfsen kreeg. Een achterwaartse hakbal van Joost Rolink redde de eer.

Maar wat al een paar weken in de lucht hing, werd werkelijkheid. Driemaal het eremetaal op rij. Zelden vertoond op de Nederlandse amateurvelden.

2L noord, Dalfsen - Erica 3-1 (3-0). 1. Sjoerd Klarenbeek 1-0, 39. Jeroen Kamphuis 2-0, 42. Daan van der Vegt 3-0, 86. Joost Rolink 3-1.

Regionale amateurclubs die drie keer achter elkaar kampioen worden zijn schaars. Het laatste succesnummer was KHC, dat tussen 2010 en 2012 opklom van de vierde naar de eerste klasse. Dieze West promoveerde drie keer in vier jaar tijd (2010/2014) en Olympia’28 presteerde dat ook (1994/1998). Beide clubs bereikten daardoor in sneltreinvaart de hoofdklasse.

Amateurvoetbal