Volledig scherm
Urker Klaas Kramer in duel met Sander Krijns. © Wout van Zoeren

Urk begint competitie overtuigend met driepunter

Waar Urk vorig seizoen met twee punten uit acht wedstrijden een dramastart beleefde, is de ploeg deze keer overtuigend begonnen met een driepunter. Het team van trainer Richard Karrenbelt won met 2-4 bij CSV Apeldoorn. 

Toch kwam Urk al na een kwartier spelen met 1-0 achter, toen Maarten Boeve een voorzet vanaf de zijkant langs keeper Richard Strijker prikte. Urk toonde binnen het half uur veerkracht en boog de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Binnen enkele minuten tijd scoorden William de Boer en verdediger Klaas Kramer. Een sterk spelend Urk slaagde er tot de rust niet in de voorsprong te vergroten. 

Na rust moest CSV Apeldoorn al snel met tien man verder toen verdediger Fabian Put zijn tweede geel ontving. In de fase erna was Urk vreemd genoeg even de kluts kwijt. Pas later in de wedstrijd pakte de ploeg de draad weer op, met de 1-3 van Marinus Snoek als beloning. Er volgden enorme kansen voor Urk, maar het was CSV Apeldoorn speler Steven van Es die de druk er toch weer op schoot met de 2-3. In de extra tijd maakte Klaas Romkes aan alle spanning een eind met de 2-4.

CSV Apeldoorn - Urk 2-4 (1-2). 16. Maarten Boeve 1-0, 22. William de Boer 1-1, 25. Klaas Kramer 1-2, 76. Marinus Snoek 1-3, 90. Steven van Es 2-3, 90+3. Klaas Romkes 2-4. Rode kaart: 58. Fabian Put (CSV Apeldoorn 2x geel).

Amateurvoetbal