Urk en Flevo Boys scoren niet in magere derby

VideoDe wedstrijd Urk - Flevo Boys is zonder doelpunten gebleven. In een matig duel werd het 0-0 en daarmee kreeg thuisploeg Urk wat te weinig.

In de vooraf veelbesproken derby begon Urk vol gas met een knal van Gerrit Tol op de kruising. Ook William de Boer was met een schot voorlangs dichtbij de openingsgoal. Daarna verviel de thuisploeg in een spel met lange ballen. Het was juist Flevo Boys dat makkelijker voetbalde en het balbezit naar zich toe trok. Tot grote kansen leidde het niet. De ploeg uit Emmeloord kwam niet verder dan een geblokt schot van Yumé Ramos en een aantal corners. 

Na rust was Urk de betere ploeg. Lucas Schraal schoot rakelings naast en ook De Boer scoorde net niet. Na de invalbeurt van de lange Jelle de Boer ging Urk nog opportunistischer spelen. De Boer kroonde zich met een kopbal op de kruising bijna tot matchwinner. In de extra tijd was Flevo Boys via Frank Post nog dichtbij de onverdiende driepunter, maar zijn gevaarlijke schot ging voorlangs. Zo was de uitvoering een stuk minder dan het affiche op voorhand.

Hoofdklasse B: Urk - Flevo Boys 0-0.

Volledig scherm
Flevo Boys en Urk zijn lief voor elkaar voor de derby. © Peter Dekkers

Amateurvoetbal