Volledig scherm
Doelpuntenmaker Hessel Snoek probeert Luuc Knul en Nick Hendriks van zich af te schudden. © Bert-Jan Lukje

Urk wint laatste oefenduel van Go Ahead Kampen

URK - Urk heeft het laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Lucas Hoekman won met 1-0 van Go Ahead Kampen.

De Kampenaren kregen voor rust de betere kansen, maar Jorin Riezebos en Leroy Knol kregen de bal niet langs Cornelis Koffeman. Madih Doufikar kreeg na een verkeerde terugspeelbal van aanvoerder Jan van Slooten de grootste kans op de openingstreffer. Doufikar passeerde Koffeman, maar de bal ging naast het doel. In de tweede helft drukte Urk de eersteklasser terug op de eigen helft. Het duurde lang voordat Urk de score opende. Hessel Snoek zorgde uiteindelijk voor de winnende treffer. Hij kopte acht minuten voor tijd raak uit een voorzet van Lucas Nagel. Go Ahead Kampen stond op dat moment net met tien man op het veld, omdat Daan van Enk een blessure had opgelopen. Urk begint volgende week aan de competitie. De hoofdklasser gaat op bezoek bij Staphorst. De Urkers kunnen dan in ieder geval niet beschikken over Dick Hakvoort. De middenvelder ondergaat komende dinsdag een MRI-scan. Urk - Go Ahead Kampen 1-0 (0-0). 82. Hessel Snoek 1-0.

  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Amateurvoetbal