Volledig scherm
Walter Dias Nzasi (r) in duel met Spartaan Suently Alberto. © Pro Shots/Wouter Dill

Valse start voor HHC; nederlaag met tien man bij Jong Sparta

HHC kampt met tegenwind. Drie dagen na de uitschakeling in de KNVB-beker ging het ook mis in de eerste competitiewedstrijd bij Jong Sparta (3-1).

De ploeg uit Hardenberg moest in de slotfase als tiental buigen. In het eerste bedrijf was HHC de betere ploeg en via Rick Hemmink kwam het op voorsprong. Na de rust kantelde het duel in het voordeel van de Rotterdammers na een rode kaart van arbiter Bos voor Kevin Görtz, die een overtreding beging op een doorgebroken speler.

Trainer Gert Jan Karsten zag dat zijn elftal daarna onnodig twee doelpunten incasseerde. Eerst scoorde Kevin Ringeling geheel vrijstaand uit een hoekschop en bij de 2-1 van Youssef el Kachati ging doelman Ramon Nijland niet vrij uit. In de slotfase bepaalde Gianni Dos Santos na een snelle counter de eindstand op 3-1.

Ondanks de nederlaag hield Karsten geen slecht gevoel over aan het duel. ,,In de eerste helft speelden we goed en hadden we meer doelpunten moeten maken. Na de rust werd het een andere wedstrijd na de rode kaart, desondanks had een resultaat er in gezeten.''

Tweede divisie: Jong Sparta - HHC Hardenberg 3-1 (0-1). 19. Rick Hemmink 0-1, 68. Kevin Ringeling 1-1, 80. Youssef el Kachati 2-1, 84. Gianni Dos Santos 3-1. Rode kaart: 53. Görtz (HHC).

Amateurvoetbal