Volledig scherm
Hans van der Hoop is terug als trainer van Wijhe. © FOTO HISSINK

Van der Hoop mag Wijhe weer leiden

Hans van der Hoop stapt weer in het zadel. De 56-jarige oefenmeester moest zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van derdeklasser Wijhe eind maart noodgedwongen neerleggen, maar popelt nu om weer aan de slag te gaan. ,,Ik heb er meer zin in dan ooit. Op 7 augustus sta ik weer voor de groep."

De in Apeldoorn woonachtige trainer zit al meer dan 25 jaar in het vak. Vermoeidheidsklachten noopten hem in het voorjaar om een neurologisch onderzoek te ondergaan. In het Gelre Apeldoorn werd geconstateerd dat hij onmiddellijk pas op de plaats moest maken.

Fysiek gesloopt

,,Ik was fysiek gesloopt en kreeg het bindende advies om met mijn activiteiten als voetbaltrainer te stoppen", vertelt Van der Hoop. ,,Als het zo wordt gebracht, dan weet je dat je geen andere keuze hebt dan je taken neer te leggen. De afgelopen maanden heb ik aan de hand van de neuroloog aan herstel gewerkt en nu heb ik groen licht gekregen: ik mag weer aan de bak."

Op 7 augustus herstart de selectie de trainingsarbeid, Van der Hoop kan niet wachten. ,,Ik heb wel wedstrijden van het team gevolgd, ook naar tegenstanders in de competitie ben ik op de inhaaldonderdagen gaan kijken. Daarvan bracht ik verslag uit aan mijn vervangers, Laurens Spijkerman en Tim Liefers."

Dankbaar

,,Mij met de opstelling bemoeien of anderszins laten gelden, deed ik niet. Zij hadden de touwtjes in handen en namen de beslissingen. Dat hebben ze fantastisch gedaan, ik ben ze daar heel dankbaar voor.''

Met de borst vooruit trapt hij begin augustus het nieuwe seizoen af. ,,Het begon de laatste duels weer enorm te kriebelen. Ik zal goed op de verdeling arbeid-rust moeten letten, juist de start van de trainingen is de meest intensieve periode. Gelukkig valt die in mijn vakantie."

Amateurvoetbal