Axel Hulzebos bestookt namens WWNA het doel van Orderbos. De club uit Wenum-Wiesel is koploper in de vierde klasse F.
Volledig scherm
Axel Hulzebos bestookt namens WWNA het doel van Orderbos. De club uit Wenum-Wiesel is koploper in de vierde klasse F. © Maarten Sprangh

Van Werven vindt mogelijk missen titel vooral sneu voor WWNA en de spelers

KoplopersDe voetbalcompetitie ligt stil vanwege de coronacrisis, en niemand weet hoe het af zal lopen. Dat is zeker niet het belangrijkste in deze dagen, maar toch. Hoe denken de koplopers uit de stilgevallen competitie over de komende tijden? Een serie over topteams, ieder op zijn niveau. Deel 4: WWNA.

Oost (zo), 4F:
WWNA (+2 punten ten opzichte van Twello)

Promoveren naar de derde klasse zou een unicum zijn voor de club uit Wenum-Wiesel die voornamelijk in de vijfde klasse (en daarvoor in de GVB) speelde, maar de laatste jaren steeds iets sterker wordt. Vorig seizoen was er al bijna promotie, maar toen ging het mis in de finale van de nacompetitie.

Trainer Bernard van Werven vertrekt na drie succesvolle seizoenen, maar waarschijnlijk toch zonder echte hoofdprijs.

Van Werven: „Nog altijd heb ik een klein beetje hoop dat we dit seizoen nog kunnen spelen, maar 6 april zal een cruciale datum worden. Kan het niet, dan is dat jammer, maar natuurlijk volkomen begrijpelijk. We willen allemaal graag voetballen, want we zijn gek van het spelletje. Het is koffiedik kijken wat de KNVB beslist, maar ze moeten de koplopers maar wel gewoon laten promoveren, haha.”

Quote

Het is koffiedik kijken wat de KNVB beslist

Bernard van Werven, trainer WWNA

Volgend seizoen staat Van Werven aan het roer bij competitiegenoot Orderbos. „Eerlijk gezegd zou ik het persoonlijk zou ik het eerlijk gezegd niet erg vinden om WWNA komend seizoen tegen te komen. Maar voor de club en de spelers zou dat wel sneu zijn. Ze hebben er zo hard voor gewerkt en staan op de drempel van de derde klasse.”

Amateurvoetbal