Michel Bakanga van Be Quick Zutphen snelt langs zijn tegenstander.
Volledig scherm
Michel Bakanga van Be Quick Zutphen snelt langs zijn tegenstander. © PVG

Veensche Boys laat Be Quick Zutphen naar lucht happen

Tweede klasse GHet lijken de laatste zenuwtrekken van een ooit succesvol team te zijn dat Be Quick Zutphen vertoonde tegen Veensche Boys. Ook nu wist de ploeg van Yoes Aaroub niet te winnen: 2-6. Alhoewel er bij vlagen wat goeds te zien is, doen de ontelbare individuele fouten Be Quick de das om.

Af en toe sprankelt er iets bij Be Quick, dan lijkt er weer wat te zien van het oude team dat keer op keer wist te winnen van hun tegenstanders. Maar dan maakt iemand weer een oerdomme fout en is het kleine beetje vertrouwen als sneeuw voor de zon verdwenen. De oude garde, die ooit nog voor het landskampioenschap streed en duizenden toeschouwers langs het veld kreeg, kijkt met veel ongenoegen toe hoe het nu keer op keer mis gaat.

Nu staan er nog geen 30 mensen te kijken langs het veld. Het vertrouwen lijkt op het laagste punt ooit te staan. Maar er zijn kleine lichtpuntjes. Jongeling Ilias Yadir liet zich weer van zijn beste kant zien bij Be Quick. De inmiddels voormalig A-speler laat met zijn kunsten in de kleine ruimtes Be Quick weer naar lucht happen. Alleen brengt het nog geen grote successen, afgezien van een doelpunt van Yadirs voet.

Tot die tijd kan Be Quick wel een ‘avondje bowlen’ gebruiken, zoals Yadir ziet. Want na vier maanden blijkt Be Quick nog steeds geen hecht team te zijn.

Oost, 2G: Be Quick Zutphen – Veensche Boys 2-6 (0-4). 6. Rody Buitenhuis 0-1, 8. Buitenhuis 0-2, 10. Nico van den Brom (strafschop) 0-3, 28. Van den Brom 0-4, 53. Van den Brom 0-5, 57. Ilias Yadir 1-5, 72. Onland Stan (Eigen doelpunt) 2-5, 82. John Riezebos 2-6.

Amateurvoetbal