Volledig scherm
Jod Zomerman baalt zichtbaar. © Wilbert Bijzitter

VENO maakt hardhandig kennis met klasse hoger

weer 0 puntenVENO leerde ook deze zondagmiddag, in het thuisduel tegen LAC Frisia 1883, de harde wetten van de tweede klasse. Hoewel de gasten uit Leeuwarden technisch beter geschoold waren, bood VENO goed partij. Alleen stond er na negentig koude minuten wel een 0-2 stand op het scorebord. Het betekende het derde verlies in even zoveel competitiewedstrijden.

Toch kreeg het team van trainer Dennis van den Driessche behoorlijk wat kansen. Vooral voor rust waren Jod Zomerman en Selvin de Boer kansrijk, maar niet doeltreffend. Ook tegenstander LAC Frisia was bepaald niet scherp voor de goal van Peter de Boer, dus de 0-0 ruststand was niet meer dan logisch. 

Dat VENO de pauze met elf man haalde, was eigenlijk al winst. Guido Wind schoffelde een doorgebroken tegenstander neer en mocht behoorlijk blij zijn dat hij slechts geel kreeg.

Wind zagen we als speler in de tweede helft niet meer terug, wel zagen de toeschouwers uiteindelijk twee doelpunten. Eerst was het Tarik Bourakba, die met veel fortuin met een afgeketste bal de openingstreffer produceerde. VENO restte toen niet veel tijd meer en kreeg via dezelfde Zomerman en De Boer goede kansen op de 1-1, maar de tweede treffer viel uiteindelijk aan de andere kant door Abubakhar Suma, die ook al met wat geluk doel trof: 0-2.

VENO sluit inmiddels de rij in de tweede klasse. Het vooruitzicht richting komende zondag is ook niet hoopgevend, want de Vollenhovers spelen uit in Lemelerveld, de trotse koploper met de volle winst uit drie duels.

Noord 2K, VENO - LAC Frisia 1883 0-2 (0-0). 75. Tarik Bourakba 0-1, 90. Abubakhar Suma 0-2.

Amateurvoetbal