Volledig scherm
Helwich Machielsen ziet hoe Blauw Wit'66 de strijd aangaat met Be Quick Zutphen. © Marek Veurtjes

Verrassende bekerzege van Blauw Wit'66 tegen Be Quick Zutphen

Blauw Wit is ondanks een matige vertoning uitstekend begonnen aan het bekertoernooi. Be Quick Zutphen was in Holten de betere ploeg, maar dat viel aan de uitslag niet af te lezen: 2-0. 

Blauw Wit'66 had aan een handjevol mogelijkheden genoeg om dankzij verdediger Justin Verhoeven (ingekopte corner) en de ingevallen spits Edwin Bolink (intikker) tweemaal kort na de aftrap te scoren. Terwijl Be Quick met name in het laatste kwartier kans op kans kreeg om de score alsnog om te draaien.

,,Als je die maakt win je gewoon,” zei Bjorn Rutten. Vorig seizoen verloor de coach met de promovendus welgeteld één wedstrijd in de vierde klasse.

Blauw Wit-trainer Helwich Machielsen was dus de meest fortuinlijke coach, al creëerde Be Quick in de eerste vijf kwartier niet bijster veel, behalve een inzet op de lat. Machielsen was echter duidelijk over het laatste kwartier. ,,Dat je zoveel weggeeft mag echt niet.” Verder was de nieuwe trainer tevreden zijn ploeg, die vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse. “Hier kunnen we verder mee. Het hoeft niet mooi, we moeten realistisch spelen.”

Beker Oost, groep 2,12: Blauw Wit - Be Quick 2-0 (1-0). 2. Justin Verhoeven 1-0, 48. Edwin Bolink 2-0. 

Amateurvoetbal