Edmund Mijnheer (links, naast doelman Daan Huiskamp), hoopt met zijn routine een bijdrage te kunnen leveren aan sportieve successen van DVS'33.
Volledig scherm
Edmund Mijnheer (links, naast doelman Daan Huiskamp), hoopt met zijn routine een bijdrage te kunnen leveren aan sportieve successen van DVS'33. © Ronald Bonestroo fotografie

Veteraan Mijnheer (40) maakt opvallende rentree bij DVS’33

SPELERSCARROUSELOp verzoek van hoofdtrainer Simon Ouaali maakt Edmund Mijnheer een opmerkelijke rentree in de A-selectie bij DVS’33.

De Ermleose derdedivisionist zit na het vertrek van Basil Camara en Jorran van Santen (per 1 maart) en het verhuren van Luuk Oosterling (Duno) krap in de verdedigers. Daardoor trekt de gestopte Edmund Mijnheer (40) tot het eind van het seizoen zijn voetbalschoenen weer aan.

De voormalige aanvoerder van DVS - hij speelde van 2012 tot en met 2017 in Ermelo - beëindigde vorig jaar zijn carrière als speler van Hierden. Dit jaar keerde hij terug in Ermelo als lid van de technische commissie. In die rol is hij de contactpersoon voor de A-selectie. Bovendien is Mijnheer assistent-trainer van JO17-1.

De Harderwijker besloot ‘na uitvoerig overleg met de betrokkenen van DVS en het thuisfront’ in te gaan op het verzoek van de technische staf. ,,Ik heb goed moeten nadenken over het verzoek, ook omdat ik inmiddels een andere rol heb binnen de club. Hoewel ik al een periode niet meer actief ben als voetballer ben ik nog steeds relatief fit. Ik ga er niet van uit dat ik aan speelminuten kom, maar hopelijk kan ik met mijn mentaliteit en coaching wel van waarde zijn tijdens trainingen.”

Amateurvoetbal