Volledig scherm
Genemuiden-spelers vieren de 1-3 van Omar Kavak. © Jurriën Schuiringa

Vierde zege op rij voor Genemuiden; Staphorst onderuit bij rentree Van ‘t Ende

HOOFDKLASSEWat een weelde voor SC Genemuiden. De ploeg van coach René van der Weij boekt zaterdag bij HZVV (2-3) de vierde overwinning op rij en kan volgende week de koppositie pakken.

De huidige koploper, SDC Putten, komt 12 oktober op bezoek in Genemuiden. Sportclub staat derde met twee punten minder (dertien). AVV Swift, de Amsterdamse ploeg in vorm, heeft er net zo veel, maar een iets beter doelsaldo.

Dat had Genemuiden zaterdag in Hoogeveen kunnen voorkomen door vaker dan driemaal te scoren. HZVV kwam in de slotfase, terwijl de zege al binnen leek, nog onnodig gevaarlijk terug tot 2-3. Genemuiden overleefde desondanks en sleepte de driepunter over de streep. Voor Genemuiden scoorden Kay Velda en zijn maatje voorin, spits Omar Kavak (2x).

Rentree Van ‘t Ende

Bij Staphorst, dat bij herintreder Eemdijk speelde, maakte Martin van ‘t Ende zijn rentree. Een blessure aan zijn kuit hield de middenvelder een paar weken aan de kant, maar zaterdagmiddag kon hij weer in de basis beginnen.

Veel plezier beleefde Van ‘t Ende niet van zijn terugkeer: Staphorst verloor met 2-0 van Eemdijk en liep zo wederom een tik op. Na de rode kaart van rechtsback Chris van Houten en de daarop benutte penalty van Bas Beumer (2-0) was de strijd gestreden.

Hoofdklasse B: HZVV - SC Genemuiden 2-3 (1-2). 4. Kay Velda 0-1, 29. Yoran Popovic 1-1, 41. Omar Kavak 1-2, 62. Kavak 1-3, 85. Fabian Stevens 2-3.

Eemdijk - Staphorst 2-0 (1-0). 15. Klaas de Graaf 1-0, 75. Bas Buimer 2-0 (strafschop). Rode kaart: 74. Chris van Houten (Staphorst).

Amateurvoetbal