Volledig scherm
Namens VIOS verzorgt Noah Tuasela de ingooi. © Sander Kruitbos

VIOS komt tekort, Batavia'90 naar tweede klasse

VIOS verliest met 0-3 van een beter Batavia ‘90. De Vaassenaren promoveren niet naar de tweede klasse, het team uit Lelystad wel.

VIOS leek gespannen in de eerste minuten. Joas Pol speelde ongelukkig terug op de doelman, maar het liep door de alerte keeper Bahattin Selcuk goed af voor de Vaassenaren. Toch scoorde VIOS na zeven minuten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Batavia koos veel voor de lange bal en gokte op de sterke en snelle vleugelspelers. Batavia-speler Joy Schoonhoven was gevaarlijk en de verdedigers van VIOS hadden moeite om hem af te stoppen. Na krap twintig minuten was het raak voor Batavia. De behendige Schoonhoven schoot knap binnen. Na de 0-1 was Batavia de baas, maar het vergat de kansen af te maken. Vlak voor rust kreeg VIOS een vrije trap. Die vloog er in een keer in, maar werd afgekeurd. Het ging om een indirecte vrije trap die niet werd aangeraakt.

De sfeer werd na rust grimmiger. Over en weer werd er veel gemopperd. Met nog een half uur spelen moest Sefanja Davids douchen vanwege zijn tweede gele kaart. Toch bleef Batavia met een mannetje minder de beste ploeg. Na bijna zeventig minuten kwam VIOS goed weg. De kopbal van Youssef Tokhi raakte de lat. Vijf minuten later was het wel raak. Steffan Vlietstra schoot een penalty binnen voor Batavia: 0-2. Een minuut voor tijd was het definitief over voor VIOS. Tokhi schoot raak: 0-3.

Voor de tweede klasse (Oldebroek): Batavia’90 - VIOS Vaassen 3-0 (1-0). 18. Joy Schoonhoven 1-0, 75. Steffan Vlietstra 2-0 (strafschop), 90. Youssef Tokhi 3-0.

Amateurvoetbal