Volledig scherm
Oene en VIOS Vaassen betreden het veld voor de burenstrijd, die sportief gezien een teleurstelling blijkt te zijn. © Henri van der Beek

VIOS Vaassen hoeft niet veel te doen voor zege in Oene

DERDE KLASSEIn een vrij matige derby rekent VIOS Vaassen zaterdagavond af met Oene. De gasten zegevieren met 0-2.

Het traditionele vuurwerk klinkt, maar lange tijd is dat in Oene het enige waar het publiek van geniet. Beide ploegen brengen een hoop strijd, maar qua voetbal houdt het allemaal niet over. Kansen zijn dan ook schaars, maar VIOS is wat dat betreft wel effectief. De eerste de beste is raak en die goal komt op naam van Noah Tuasela. Hij volleert een voorzet keurig binnen.

Het is geen startsein voor een kansenfestijn, want Oene speelt in de eerste helft helemaal niets bij elkaar. Na rust blijft dat eigenlijk hetzelfde. De thuisploeg probeert via de lange bal wel wat meer af te dwingen, maar slaagt daar niet in. Het mondt uit in een forse partij voetbal, waarin de spelers een flinke tackle niet schuwen. Neem Stefan Kruitbosch. Hij maait eerst aan de zijlijn een tegenstander neer, krijgt geel, en na 67 minuten is zijn wedstrijd voorbij. Na weer een overtreding krijgt hij zijn tweede gele kaart.

VIOS wordt daarmee in een zetel geholpen. De gasten verdedigen de voorsprong prima en net voor het laatste fluitsignaal wordt de wedstrijd beslist door Dennis de Jong. De derby is een prooi voor VIOS, Oene maakt een pas op de plaats. Degradatiegevaar blijft.

Oost, 3C Oene – VIOS Vaassen 0-2 (0-1). 16. Noah Tuasela 0-1, 90. Dennis de Jong 0-2. Rode kaart:  67. Stefan Kruitbosch (Oene, 2x geel).

Amateurvoetbal