De voetballers van SHE (blauw) hoeven voorlopig geen contributie te betalen.
Volledig scherm
De voetballers van SHE (blauw) hoeven voorlopig geen contributie te betalen. © Arjan Gotink

Voetbalclub SHE uit Hall stopt met innen contributie

CORONANu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn aangescherpt, lijkt voor veel sporten het seizoen ten einde. Dat is voor voetbalclub SHE uit Hall reden geen contributie meer te innen, zolang de omstandigheden spelen en trainen onmogelijk maken.

,,We kunnen in deze periode niet bieden waar we voor staan”, zegt SHE-voorzitter André van Welie, verwijzend naar de doodstille sportvelden van de laatste weken. Waar normaal juist nu in veel sporten de laatste duels worden gespeeld en de gevechten om de titels en tegen degradatie losbarsten, is dat nu allemaal niet meer belangrijk.

Quote

Met name veel jonge leden studeren en werken daarnaast in de horeca. Zij zijn allemaal hun baantje en dus inkomen kwijt

André van Welie, voorzitter SHE

Dat vindt ook het bestuur van zondagvijfdeklasser SHE. ,,Bovendien weten we dat veel leden financiële gevolgen ondervinden van de coronacrisis. Met name veel jonge leden studeren nog en werken daarnaast in de horeca. Zij zijn allemaal hun baantje en dus inkomen kwijt. We blijven wel de vrijwilligersvergoedingen betalen. Want voor de mensen die dit ontvangen, is het een deel van het maandinkomen waar ze op rekenen.”

De situatie van de club uit Hall is wel anders dan bij veel andere verenigingen. SHE heeft namelijk geen inkomsten uit een kantine en ziet die nu dus ook niet wegvallen.

Amateurvoetbal