Volledig scherm
Ivar Klijnsma scoort de gelijkmaker voor Balk. © Alexander Drost

Voor Olde Veste valt er niets meer te halen

Met een zege op Balk had d’Olde Veste’54 uitstekende zaken gedaan in de strijd om derde periode. Even leek het erop, maar in een dramatische tweede helft werden die kansen verspeeld: 1-3.

Dat terwijl de eerste helft van de Steenwijkers prima was. De ploeg van trainer Willem Lanjouw kreeg flink wat kansen in het eerste bedrijf. Maar slechts een van die kansen werd benut. Het goede voorbereidende werk was na 27 minuten van de naar Alcides vertrekkende Nick Kuiper. Spits Gerald Kloeten kreeg de bal voor z’n voeten en rondde goed af. De twee konden even later dat kunstje net niet herhalen.

Na rust stond er een ander Balk op het veld. Na krap vijf minuten stond het gelijk. Verdediger Ivar Klijnsma was mee opgekomen en schoot binnen. Kort daarop was het al 1-2 via Bauke Lyklema, die volkomen vrij stond bij de tweede paal. Diezelfde Lyklema maakte het met nog tien minuten te gaan zelf af. Hij nam een bal ineens op de slof. Een hoogtepunt op deze middag: 1-3.

Zodoende zit het seizoen er voor Olde Veste eigenlijk wel op, terwijl Balk bovenaan staat in de derde periode.

1E Noord: d’Olde Veste'54-Balk 1-3 (1-0). 28. Gerald Kloeten 1-0, 49 Ivar Klijnsma 1-1, 58. Bauke Lyklema 1-2, 79. Lyklema 1-3. 

Amateurvoetbal