Wijnand van Beek met de winnende treffer.
Volledig scherm
Wijnand van Beek met de winnende treffer. © Kevin Hagens

Voorst wint op wilskracht Derby van de vette klei: ‘Precies waar we voor gingen’

voorst - de hovenVoorst heeft met lef, inzet en de juiste instelling de ‘Derby van de vette klei’ gewonnen. Op sportpark de Forst werd buurman en koploper ZVV De Hoven verslagen: 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd was De Hoven nog foutloos. Ook Voorst had nog maar één keer verloren, waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden. De wedstrijd bezat alle ingrediënten van een klassieke derby: veel publiek, veel regen en portie gezonde rivaliteit.

Voorst begon uitstekend aan de wedstrijd. Na een goede steekpass van Jelle Koopman wist Wijnand van Beek zijn ploeg al vroeg op voorsprong te zetten. Daarna waren er aan beide kanten weinig kansen te noteren, tot aan het eind van de eerste helft. Kiefer Duits wist met een volley de stand op gelijke hoogte te brengen waardoor hij ervoor zorgde dat de teams met een 1-1 ruststand de kleedkamers in gingen.

In de tweede helft werd snel duidelijk welke ploeg de bovenliggende partij was. Voorst ging fel de duels in waardoor De Hoven niet haar eigen spel kon spelen. Uiteindelijk schoot Wijnand van Beek met zijn tweede van de middag de winnende binnen: 2-1.

‘Dit was precies waar we voor gingen’, zei aanvoerder Niek Mustert na het duel. ‘We wisten dat we met de juiste instelling hier konden winnen. We hebben 90 minuten lang voor elke meter gestreden en dan is dit resultaat heel erg lekker.’

Amateurvoetbal