Volledig scherm
Luuk Grieving heeft de 3-0 gemaakt tegen Overwetering en weet dat de buit binnen is voor Voorwaarts Twello. © De Stentor Ronny te Wechel

Voorwaarts na 9-0 zege op drempel van eerste klasse

Het feestweekend ter ere van het 85-jarig bestaan van de omnivereniging Voorwaarts kreeg door de eclatante 9-0 zege van het eerste voetbalteam extra cachet. Voldoende voor het kampioenschap in de tweede klasse J was de monsterscore weliswaar nog niet.

Maar de doelpuntenregen zorgde wel voor een florissante uitgangspositie voor het uitduel van volgende week tegen rivaal Achilles’12. Net als de handbalsters van de jubilaris kunnen de voetballers het kroonjaar bekronen met een titel.

Met drie punten meer en een positief doelsaldo van plus zes reist Voorwaarts volgende week met veel vertrouwen af naar Hengelo (O). De titel kan de jubilaris bijna niet ontgaan beseft ook topscoorder Luuk Grieving. ,,Het is een mooi dagje Voorwaarts,” jubelde de trefzekere middenvelder. ,,Je moet eerst zorgen dat je dit soort potjes wint. Na een ruststand van 3-0 hebben we met elkaar onder de thee afgesproken dat we de score sowieso wilden verdubbelen. Dat je dan met 9-0 wint is natuurlijk helemaal fantastisch. Volgende week gaat het gebeuren.” 

Na de degradatie van zes jaar geleden lonkt voor de ploeg uit Twello weer de eerste klasse. Voor Overwetering ziet de nabije toekomst er een stuk zorgelijker uit. Het wordt voor de geelgroene formatie nog een hels karwei om zich te handhaven. De degradatiekandidaat speelde letterlijk een kansloze pot. De ploeg was het zondagmiddag helemaal kwijt en liet zich in de slotfase van zijn aller slechtste kant zien. Dat zijn team twintig minuten voor afloop van de partij de witte vlag hees kon trainer Sander Poll moeilijk verkroppen. 

,,We hebben ons vandaag in de eindfase ontzettend te kijk gezet. Natuurlijk kun je hier verliezen. Voorwaarts heeft een goed elftal. Dat is geen schande, maar eraf gaan met deze cijfers kan gewoon niet. Dat moet je te allen tijde zien te voorkomen. We hebben nagelaten om met zijn allen te blijven knokken. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Deze uitslag is ronduit beschamend.”

2J. Voorwaarts-Overwetering 9-0 (3-0). 5. Simon Rutgers 1-0, 35. Luuk Grieving 2-0, 45. Grieving 3-0, 72. Joey Teering 4-0, 73. Simon Rutgers 5-0, 82. Nando Manuputty 6-0, 85. Marcus van Geelen 7-0, 87. Nick Linthorst 8-0, 90. Mark Koudijs (e.d.) 9-0.

Amateurvoetbal