Volledig scherm
Monica Fadda kopt voor Victoria Boys © Jos Mulder

Vrouwen Victoria Boys grijpen naast periodetitel

Vrouwen eerste klasseHet is de vrouwen van Victoria Boys niet gelukt om zichzelf te belonen voor de goede competitiestart. De koploper in 1C moest buigen voor nummer twee DVC’26 (2-3), en verloor niet alleen de koppositie maar ook de eerste periodetitel.

Voor rust kwam de ploeg van Alparslan Kirboga er nauwelijks aan te pas. De Apeldoornse vrouwen produceerden slechts één grote kans. Deveny Derksen plaatste de bal echter net aan de verkeerde kant van de paal. Op dat moment keek Victoria Boys al tegen een 0-2 achterstand aan. Een snelle aansluitingstreffer had de spanning terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar de goal viel even later aan de andere kant (0-3).

In de tweede helft leek het er lang op dat de ruststand ook de eindstand zou worden, maar het venijn zat ook hier weer in de staart. Vlak voor tijd deed topscorer Sabine Gerrits haar titel eer aan (1-3) en een eigen doelpunt van Didam bracht de spanning compleet terug (2-3). In de resterende drie minuten kwam Victoria Boys echter niet meer langszij.

Trainer Alparslan Kirboga baalde uiteraard: ,,Niet zozeer over het verlies, want dat is terecht en een goede les voor ons, maar ik baal meer omdat we vandaag niet hebben laten zien wat we kunnen.”

1C, Victoria Boys - DVC'26 2-3 (0-3). 10. 0-1, 28. 0-2, 38. 0-3, 90+4. Sabine Gerrits 1-3, 90+5. e.d. 2-3. 

Amateurvoetbal