Tessa Klein Braskamp (wit) schoot Witkampers naar de overwinning.
Volledig scherm
Tessa Klein Braskamp (wit) schoot Witkampers naar de overwinning. © Arjan Gotink

Vrouwen Witkampers op de valreep naar winst

De voetbalsters van Witkampers hebben zondag in de hoofdklasse B een belangrijke 2-1 overwinning behaald op Eindhoven 2. Door deze winst heeft de formatie van trainer Roy Tammel zich gemeld in de kop van het klassement.

Hoewel een titel of een periodekampioenschap niet iets is waar men over na wil denken, doet de ploeg vooralsnog goede zaken. Zeven punten uit drie duels is een prima start. De wedstrijd tegen Eindhoven ging gelijk op, waarbij de thuisploeg in 17e minuut de leiding nam door een doelpunt van Dorien Braakman. De tegenstander kwam in de 78e minuut langszij. Tessa Klein Braskamp wist vier minuten voor het einde de winst over de streep te trekken.

Linkerverdediger Dorien ter Harmsel viel op door haar onverzettelijkheid. Zij gooide er in de tweede helft een tweetal slidings uit die in het mannenvoetbal niet zouden misstaan. ,,Ik moet het hebben van duelkracht en geef de tegenstander zo weinig mogelijk ruimte. Ik ben niet de snelste en kon dat vandaag goed corrigeren met een sliding. Het regende en het veld was glad, dus prima voor dit soort acties.”

Amateurvoetbal