Volledig scherm
Jan van der Kolk (r) staat niet meer aan het roer bij VSW. © Pedro Sluiter Foto

VSW en clubman Van der Kolk per direct uit elkaar

TRAINERSCARROUSELEen opvallende en pijnlijke trainerswissel bij VSW, de vierdeklasser uit Windesheim. Daar vertrekt Jan van der Kolk, een echte clubman, met onmiddellijke ingang van het toneel. Tweede trainer Benni Kouwen maakt het seizoen af.

VSW is in de vierde klasse D in de problemen gekomen door nederlagen in de laatste twee duels tegen Dieze West (2-0) en SEH (4-2). De clubleiding merkte daarna dat er verwijten werden gemaakt richting het eerste team, en dan met name richting Van der Kolk. ,,Onacceptabel’’, oordeelde het bestuur, dat in overleg met de coach heeft besloten om uit elkaar te gaan.

Van der Kolk was sinds maart 2018, als opvolger van Patrick Dijkstra, de trainer van de club waar hij jarenlang zelf speelde. Dat leverde een promotie naar de derde klasse op, in het afgelopen seizoen degradeerde de dorpsclub weer naar de laagste afdeling. Daar staat VSW na de tegenvallers van de laatste weken op de derde plaats.

VSW heeft meteen gereageerd door Benni Kouwen aan te stellen als trainer voor de rest van het seizoen. De oud-prof van FC Zwolle was verantwoordelijk voor de tweede selectie.

Amateurvoetbal