Ramon van den Bosch maakt tevergeefs een duik om de bal te onderscheppen.
Volledig scherm
Ramon van den Bosch maakt tevergeefs een duik om de bal te onderscheppen. © Mathé van Gerner

VSW voelt zich bestolen in Zalk

DegradatiekrakerVijfentachtig minuten lang stond er weinig spanning op de degradatiekraker tussen Zalk en VSW, maar vijf minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan. Zalk won door twee late en fel bediscussieerde doelpunten: 2-1.

Terecht was de overwinning van Zalk zeker niet. VSW kwam na een kwartier verdiend op voorsprong door een schitterende treffer van Leon van der Kolk en kwam achterin weinig in de problemen. Zalk was via Simon van Halm dicht bij een doelpunt, maar hij schoot op de paal.

De tweede helft werd Jeroen van den Bosch van de achterste linie naar het middenveld geschoven, waardoor Zalk iets meer druk op VSW wist te zetten. Tot grote kansen leidde dit echter niet. In de tegenstoot werd VSW een aantal keer gevaarlijk, maar een doelpunt bleef uit.

Vijf minuten voor tijd leefde de wedstrijd weer helemaal op. Scheidsrechter Jansen zag een handsbal in het strafschopgebied van VSW: penalty voor Zalk en 1-1 door Jeroen van den Bosch. In het vervolg vergat Jansen te fluiten voor overduidelijke overtredingen op VSW-spelers en trok hij er zes minuten blessuretijd bij; minuten die uit het niets leken te ontstaan. In de laatste minuut van de blessuretijd draaide Zalk-middenvelder Rabi Ezzat de bal uit een corner rechtstreeks richting het doel. De bal raakte de paal en ketste via een speler weer uit het doel. Doelpunt? Jansen wees gedecideerd naar het midden: 2-1. VSW barstte in woede uit, Jansen werd belaagd en het veld werd toneel van diverse opstootjes. Jansen floot maar wijselijk gauw af, nadat hij nog diverse VSW’ers op de bon slingerde. Voor Jari van Wijnen betekende dat rood (twee keer geel).

Door de overwinning geeft Zalk de rode lantaarn over aan VSW. Met nog drie wedstrijden te spelen hebben beide ploegen evenveel punten; alleen het doelsaldo van Zalk is iets beter (+2).

Oost, 3C: Zalk – VSW 2-1 (0-1). 14. Leon van der Kolk 0-1, 87. Jeroen van den Bosch 1-1 (strafschop), 90+6. Rabi Ezzat 2-1. Rode kaart: 90+7. Jari van Wijnen (VSW, 2x geel).

Amateurvoetbal