Volledig scherm
© Lars Barendregt

VVOG begint met winst in derde divisie

KATWIJK - VOG is het eerste seizoen in de derde divisie zaterdag begonnen met een 0-2 zege bij Rijnvogels in Katwijk. Vlak voor tijd gooide invaller Hein Kort de wedstrijd in het slot namens de Harderwijkers.


Na een breedtepass schoot hij de bal hard tegen de touwen. Dat gebeurde in een fase waarin Rijnvogels op zoek was naar de gelijkmaker. Hoge voorzetten van de thuisploeg werden alleen telkens weggewerkt door het defensieve hart van VVOG, gevormd door Tim Muller en Jan-Jurriën Hop.

Tien minuten na rust scoorde De Graaf al de openingstreffer voor de groen-witten, die zich komend seizoen willen handhaven in de derde divisie. Met een subtiele boogbal zette hij Rijnvogels-doelman Peter Messemaker te kijk.

Derde divisie zaterdag: Rijnvogels - VVOG 0-2 (0-0). 57. Jeremy de Graaf 0-1, 85. Hein Kort 0-2. Scheidsrechter: Serik. Gele kaart: Joey Zandbergen, Verhagen (Rijnvogels), Gooijer, Merraki (VVOG).
VVOG: Koornberg; Gooijer, Hop, Muller, De Groot (84. Grovenstein); Vossebelt, Braam, De Klein; Merraki (84. Kort), De Graaf, Labari (66. Arends).

Amateurvoetbal