Volledig scherm
© Lars Barendregt

VVOG begint met winst in derde divisie

KATWIJK - VOG is het eerste seizoen in de derde divisie zaterdag begonnen met een 0-2 zege bij Rijnvogels in Katwijk. Vlak voor tijd gooide invaller Hein Kort de wedstrijd in het slot namens de Harderwijkers.


Na een breedtepass schoot hij de bal hard tegen de touwen. Dat gebeurde in een fase waarin Rijnvogels op zoek was naar de gelijkmaker. Hoge voorzetten van de thuisploeg werden alleen telkens weggewerkt door het defensieve hart van VVOG, gevormd door Tim Muller en Jan-Jurriën Hop.

Tien minuten na rust scoorde De Graaf al de openingstreffer voor de groen-witten, die zich komend seizoen willen handhaven in de derde divisie. Met een subtiele boogbal zette hij Rijnvogels-doelman Peter Messemaker te kijk.

Derde divisie zaterdag: Rijnvogels - VVOG 0-2 (0-0). 57. Jeremy de Graaf 0-1, 85. Hein Kort 0-2. Scheidsrechter: Serik. Gele kaart: Joey Zandbergen, Verhagen (Rijnvogels), Gooijer, Merraki (VVOG).
VVOG: Koornberg; Gooijer, Hop, Muller, De Groot (84. Grovenstein); Vossebelt, Braam, De Klein; Merraki (84. Kort), De Graaf, Labari (66. Arends).

 1. SV Zwolsche Boys neemt afscheid van erelid Rein van Veen
  video

  SV Zwolsche Boys neemt afscheid van erelid Rein van Veen

  SV Zwolsche Boys heeft donderdagmiddag op indrukwekkende wijze afscheid genomen van erelid Rein van Veen. Van Veen overleed vrijdag 17 november op tachtigjarige leeftijd en was zeventig jaar daarvan, lid van de Boys. Hij bekleedde in die periode vele functies, van profvoetballer tot trainer tot archivaris. Hij was alleen nooit voorzitter. ,,Teveel gezeur aan de kop," zei hij een half jaar geleden in een interview met de Stentor.
 2. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
  video

  Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

  Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Amateurvoetbal