Volledig scherm
VVOG heeft een speciale aanvoerdersband ontwikkeld als signaal tegen racisme. © VVOG

VVOG maakt statement tegen racisme met speciale aanvoerdersband

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom het duel FC Den Bosch - Excelsior, waarin fans vorig weekend racistische geluiden maakten richting Ahmad Mendes Moreira, maakt VVOG op eigen initiatief ook een statement.

Het Nederlands elftal poseerde met de hele selectie hand in hand en alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-teams blijven dit weekend één minuut lang stil. VVOG ondersteunt dit plan en heeft daarom een actie opgezet door alle teams binnen de vereniging een nieuwe aanvoerdersband te geven waarop ‘RESPECT’ staat geschreven.

Geen ruimte voor racisme

Daarmee laat de Harderwijkse derdedivisionist zien dat er geen ruimte is voor racisme binnen de vereniging. In 2016 was Pernelly Biya, destijds aanvaller van VVOG, nog doelwit van oerwoudgeluiden in het uitduel bij Harkemase Boys. Met de nieuwe RESPECT-aanvoerdersband, die verder qua design de vlag van de stad Harderwijk heeft, wil de club duidelijk maken dat het genoeg is. 

,,Van senioren tot aan de pupillen, elk team binnen VVOG krijgt de nieuwe band. Zaterdagochtend delen we die aan de aanvoerders uit’’, zegt Antonio Vivas, veiligheidscoördinator en tevens bestuurslid communicatie en facilitair van VVOG.

Quote

Bij de kinderen is de bewustwor­ding ook nodig, deze actie is voor iedereen

Antonio Vivas, bestuurslid VVOG

Ook zal elk team van de Harderwijkers beginnen met één minuut stilstaan, net zoals de profs. ,,Dat doen we niet alleen bij het eerste, ook in de jeugd. Bij de kinderen is de bewustwording ook nodig, deze actie is voor iedereen.’’ 

Woordje van de wethouder

Daarnaast komt Marcel Companjen, wethouder Sport en Gezondheid van Harderwijk, naar sportpark De Strokel. ,,Hij zal bij de wedstrijd VVOG – Jong Almere City FC  rond de minuut van stilstaan een woordje doen, evenals voorzitter Fred Moll. In de kantine zal op de LED-borden een statement te lezen zijn, evenals op de website en sociale media. We vinden dit heel belangrijk en pakken het daarom groots aan.’’ 

Amateurvoetbal