Het begin van de ommekeer, Jeroen Buitenhuis heeft VVOG weer in de wedstrijd geschoten met de 1-2.
Volledig scherm
Het begin van de ommekeer, Jeroen Buitenhuis heeft VVOG weer in de wedstrijd geschoten met de 1-2. © Bram van de Biezen

VVOG pakt op gedenkwaardige wijze de eerste winst

Derde divisieVVOG heeft de eerste punten van het seizoen gepakt. Na drie nederlagen werd er zaterdagmiddag op een zonnig sportpark De Strokel gewonnen van ONS Sneek. Dankzij een krankzinnige slotfase werd er een 3-2 overwinning geboekt.

In de eerste helft had Sneek niks te duchten van VVOG. De Friezen vonden elkaar een stuk makkelijker en kregen voorin aardig wat ruimte. De thuisploeg bakte er niets van en het was duidelijk dat het zelfvertrouwen bij de Harderwijkers tot onder het nulpunt was gedaald. Zo’n beetje alles ging fout bij het onsamenhangende geheel, van scheidsrechtersballen tot inworpen.

Het publiek ergerde zich groen en geel en vooral trainer Pieter Mulders moest het bij de aanhang ontgelden. Toen het vlak na rust 0-2 werd gaf een deel van het publiek het al op en werden de aanmoedigingen minder. 

In de 57ste minuut maakte Jeroen Buitenhuis de aansluitingstreffer. Vanaf dat moment veranderde alles. Sneek kwam er niet meer onder de druk uit. VVOG kreeg meerdere goede kansen, maar toch bleef het lange tijd 1-2 staan. Tot aan de blessuretijd. Invaller Caifano Latuperissa maakte de 2-2, Rihairo Meulens tekende in de laatste seconde voor de 3-2. De supporters konden het niet geloven en konden nauwelijks wat uitbrengen. Dit was een wondertje.

Derde divisie: VVOG – ONS Sneek 3-2 (0-1). 27. Han Maarten van Dijk 0-1, 46. Oege Sietse van Lingen 0-2, 57. Jeroen Buitenhuis 1-2, 90. Caifano Latuperissa 2-2, 90. Rihairo Meulens 3-2.

Amateurvoetbal