Volledig scherm
De spelers van VVOG, hier op archiefbeeld, moesten het hoofd buigen in Friesland. © Ronald Bonestroo fotografie

VVOG vergeet te scoren en verliest ruim

VVOG is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De derdedivisionist was tegen Harkemase Boys lange tijd de betere ploeg, maar moest de punten toch in Friesland laten: het werd 4-1.

VVOG had voor de rust het heft in handen. Met kansen voor Rihairo Meulens, Jan-Jurriën Hop en Tim Muller waren er voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het lukte de Harderwijkers echter niet om het veldoverwicht uit te drukken op het scorebord. Na de rust schoot Mike Ahrens uit een vrije trap nipt naast, waarna Harkemase Boys tegen de verhouding op 1-0 kwam, door een penalty van Jesse Renken.

VVOG wilde op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de kans daar niet voor. Een minuut later lag de 2-0 er al in, door Jari Slort. Toen diezelfde Slort ruim een kwartier voor tijd de 3-0 maakte, leek het duel gespeeld. Jeroen Buitenhuis, invaller bij VVOG, deed nog wel iets terug door zijn eerste treffer in het shirt van de Groenen te maken. Als er nog hoop was voor VVOG, vervloog deze een kleine tien minuten voor tijd toen Robert Stelpstra de eindstand bepaalde.

Derde divisie: Harkemase Boys - VVOG 4-1 (0-0). 58. Jesse Renken 1-0, 59. Jari Slort 2-0, 73. Slort 3-0, 78. Jeroen Buitenhuis 3-1, 82. Robert Stelpstra 4-1.

Amateurvoetbal