Volledig scherm
VVOG had weinig moeite met het Limburgse Minor. © Bastiaan Vrijhof

VVOG vlot verder in bekertoernooi na zege tegen Minor

KNVB-bekerZonder groots te spelen heeft VVOG met 3-0 gewonnen in de eerste ronde van de KNVB-beker. Dat deed de ploeg op eigen veld tegen zondag hoofdklasser RKSV Minor uit Nuth.

VVOG opende al vroeg de score. De van Harkemase Boys overgekomen Thomas Careman gebruikte zijn lichaam goed na een fraaie pass van Bas Wobbes en schoof de 1-0 tegen de touwen. De ploeg van Pieter Mulders bleef daarna beter, al moest doelman Paul Eppink vlak voor rust tweemaal in actie komen.

Na de rust zakte VVOG iets terug, maar omdat de Limburgse tegenstander niet in staat was aanvallend iets uit te richten, kwam het geen moment in de problemen. Zelf creëerde VVOG ook weinig kansen, maar twintig minuten voor tijd schoof Caifano Latupeirissa de 2-0 tegen de touwen. Daarmee leek het verzet van de bezoekers gebroken, zeker toen Harrie Kersten vijf minuten later de 3-0 maakte vanaf de penaltystip.

VVOG heeft dankzij de zege zicht op een aantrekkelijke tegenstander in de tweede ronde.

KNVB-beker, eerste ronde: VVOG - RKSV Minor 3-0 (1-0). 11. Thomas Careman 1-0, 71. Caifano Latupeirissa 2-0, 76. Harrie Kersten 3-0 (strafschop).

Amateurvoetbal