Volledig scherm
FC Lisse probeert gevaar te stichten in de Harderwijkse zestien. © Bastiaan Vrijhof

VVOG wint ook tweede wedstrijd

VVOG heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De derdedivisionist versloeg op eigen veld het uit de tweede divisie gedegradeerde FC Lisse met 2-1.

Bij de eerste de beste mogelijkheid kwam VVOG op achterstand. Rowdy van der Putten kopte na twee minuten de 0-1 binnen, nadat een afgeslagen corner opnieuw voor de goal werd gebracht. VVOG moest in de achtervolging en kreeg al vroeg twee kansen via Pernelly Biya, die beide ballen niet achter FC Lisse-doelman Erik Cummins tegen de touwen kreeg.

Echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet, pas na rust begon VVOG echt met aandringen. Dat resulteerde in de gelijkmaker, toen Jan-Jurriën Hop met een kopbal van dichtbij raak knikte. De Harderwijkers bleven de aanval zoeken en via de net ingevallen Joshua Tijdens kwam de ploeg op 2-1.

Hoewel FC Lisse aanzette voor een slotoffensief raakte het niet door de muur van VVOG heen. In blessuretijd kreeg Wilko Braam nog een rode kaart, maar invloed op het resultaat had dat niet. Daardoor bleef het 2–1 en hield VVOG de volledige score met zes punten uit twee duels.

Derde divisie, VVOG - FC Lisse: (0-1). 2. Rowdy van der Putten 0-1. 61. Jan-Jurriën Hop 1-1. 75. Joshua Tijdens 2-1. Rode kaart: 90. Wilko Braam (VVOG).

Amateurvoetbal